Medaljörer 2021

Tillbaka till startsidan

Vill du nominera någon vardagshjälte för 2022 års medalj så kan du göra det genom att klicka här.

Se vilka artister som stod för underhållningen.
Klicka här

Här delas medaljerna ut till 2021 års vardagshjältar

För att se juryns motivering så klicka bara på namnet.

Berit Karlsson, Jan Scotte Andersson, Khawla Ibrahim, Helsingborgsstråkar, Nätverket Prosit

Berit Karlsson
För sitt mångåriga, breda, och inkluderande engagemang i utvecklingen av Drottninghög.
Berit Karlsson har i fem decennier varit en engagerad eldsjäl för att göra Drottninghög till en bättre plats att bo på. Som representant för hyresgästerna, som nattvandrare, som engagerad i den lokala odlarföreningen, och för sitt öppna och välkomnande sätt, har Berit under lång tid varit en viktig person för att stärka gemenskapen och för att skapa en positiv utveckling i området. Berit Karlssons gärning är en inspiration för oss alla som vill att hela vårt samhälle ska kännetecknas av trivsel och gemenskap.

Tillbaka till toppen

Jan Scotte Andersson
För att genom sitt ideella arbete i Helsingborgs Sjöscoutkår gett hundratals barn och ungdomar viktiga lärdomar om segling, hav och kamratskap.
Jan Scotte Andersson har som båt- och seglingsansvarig i Sjöscoutkåren de senaste tjugo åren varit en drivande och samlande ideell kraft. Han har lyckats föra över sin kärlek till havet och segling till ledare och ungdomar, och då kunnat erbjuda dem en meningsfull fritid och gott kamratskap. Jan Scotte Andersson är en fin representant för alla ledare inom scoutrörelsen, idrotts- och andra föreningar, som genom ideellt arbete ser till att våra barn och ungdomar kan erbjudas en bra fritid.

Tillbaka till toppen

Khawla Ibrahim
För att hon som en engagerad och drivande kraft, bland annat i ”Stadsdelsmammorna”, hjälper nyanlända att finna sig tillrätta i vårt svenska samhälle.
Khawla Ibrahim är en av tjugo stadsdelsmammor, som från början såg som sin uppgift att informera invånare i Helsingborg som inte talar svenska om Covid 19. Nu när pandemin klingat av fortsätter Khawla och de andra Stadsdelsmammorna att på olika sätt hjälpa och inkludera nyanlända. Genom sin handlingskraft och sitt breda engagemang gör Khawla Ibrahim varje dag vårt samhälle lite mer inkluderande. Vårt land behöver många fler som Khawla.

Tillbaka till toppen

Helsingborgsstråkar
För att de genom sin musik förgyller vardagen för tacksamma människor på vårdboenden och andra särskilda boenden.
Helsingborgsstråkar är en grupp unga stråkmusiker som sedan 2020 spelat på olika vårdboenden, socialpsykiatriska boenden och på daglig verksamhet. Verksamheten startade under pandemin då framförallt de äldre på våra vårdboenden var väldigt isolerade. Att genom musik sprida glädje till andra på det här sättet är värt all beundran och uppmuntran.

Tillbaka till toppen

Nätverket Prosit
För att man hjälper och stödjer utsatta familjer. Alltid med barnens behov i fokus.
De tretton kvinnliga samordnarna i nätverket lägger ut förfrågningar på sociala medier om vad en specifik barnfamilj man vill hjälpa behöver: Det kan vara skridskor, cyklar, kläder etc. eller pengar till fritidsaktiviteter. Fler än 100 barnfamiljer om året i Helsingborg med omnejd får stöd och hjälp av det här välorganiserade och beundransvärda ideella nätverket.

Tillbaka till toppen

Medverkande artister

S:t Anna Gospelkör
Tilda Uggla
Brandsta City Släckers
%d bloggare gillar detta: