Nominerade för år 2022

Tillbaka till startsidan


Nominera ny medaljmottagare

Här kan du se vilka personer som blivit nominerade till Helsingborgs Medborgarmedalj för år 2022
För att se den motivering som lämnats som anledning till att personen ska tilldelas Medborgarmedaljen så klicka på personens namn.

Lena Ryabicheva
Stefan Dinesson
Karim Ottosson
Roger Persson
Eldin Nurkovic
Christian Orsing
MiaJonas Plunteman

Lena Ryabicheva
Lena Ryabicheva drog igång en insamling av förnödenheter till de Ukrainska flyktingarna från kriget som startades av Rysslands ledare Putin torsdagen den 24/2 2022.
På bara några dagar lyckades Lena Ryabicheva med hjälp av andra frivilliga bygga upp ett maskineri för både insamling och transport av förnödenheter.
Nere på Mindpark (g:a Tretorn) tog man emot gåvor från mängder av personer i form av mat, blöjor, mediciner, skyddsutrustning, kläder och mycket mycket annat.
Lena Ryabicheva är väl värd en medalj och kan samtidigt ses som en representant för alla godhjärtade människor som lägger ner stora delar av sin fritid för att hjälpa krigets offer.

Tillbaka till toppen

Stefan Dinesson
Stefan Dinesson som vi många känner som Taxichauffören med det stora hjärtat, expert på att ställa om ( tänker på pandemin ), alltid kommer i tid, stannar och ser så man kommer innanför dörren, artig!! Men nu har han visat sitt humanist hjärta också, fyllde hela sin ena taxibuss med insamlade medicinska hjälpmedel, vatten m.m, många som åker med honom swishade pengar. Han körde till Medyka lämnande alla saker inklusive diesel som han hade över, tog med två familjer från Ukraina och tog med till Sverige, hotell, mat, färja allt var fixat! Sedan lämnade han av familjerna till värdfamiljer som han också ordnat och nu i förrgår kom han med överskottet som blev över efter omkostnaderna och lämnade till familjerna ( vi har en mamma & ett barn) de kommer vara Stefan tacksamma resten av deras liv!

Tillbaka till toppen

Karim Ottosson
Karim Ottosson går in som polischef och jag hoppas han kan vara mer transparent. Han satte Helsingborgs polis på kartan.

Tillbaka till toppen

Roger Persson
Roger Persson. Tränare i helsingborgs boxningsklubb, tar hand om ungdomar och seniorer med demens.
Ibland syns han i media – smula intovert men han är en kille som skapar grund för många, där många är idag. Den som träffat Roger, vet vem Roger är.

Tillbaka till toppen

Eldin Nurkovic
Eldin Nurkovic har visat på ett gediget ungdomsinflytande inom ramen för Helsingborgs Ungdomsråd. Vi har inte många unga engagerade och så engagerade ungdomar tycker jag är värt att belöna.

Tillbaka till toppen

Christian Orsing
Christian Orsing visade på mod och civilkurage när han på egen hand den 12/9 grep, ett så kallat envarsgripande, en tjuv som sysslade med att göra inbrott i båtar och stjäla deras navigationsutrustning.
Christians agerande förhindrade förmodligen den gripna personen att utsätta fler av våra medborgare för inbrott och stöld.
Medborgarna i vårt samhälle känner en allt större otrygghet p.g.a. brottsligheten och det är därför viktigt att vi inte bara har poliser utan att vi också har civilpersoner som Christian som kan och vågar ingripa när brott pågår.

Tillbaka till toppen

MiaJonas Plunteman
MiaJonas Plunteman har i många år varit en stark modig förebild för alla HBTQ-personer I Helsingborgs stad.
Hen har öppet berättat om sin inre och yttre resa under processen för att byta kön.
Genom att utåt berätta, såväl offentligt som på sociala medier, och visa hur hen har gått igenom processen med tankar, insikter och fysisk förändring, har hen varit en stark förebild för alla HBTQ-personer.
Detta är extremt viktigt i en stad som Helsingborg, där många av dessa individer upplever sig diskriminerade och förföljda.
Med sitt engagemang i kommunal-och regionpolitiken har hen blivit en röst för väldigt många utsatta människor, in i våra demokratiskt valda parlamentariska församlingar. Hen har genom sin styrka sett till att denna grupp människors kamp för likaberättigande och inkludering, samt mot diskriminering, under många år har lyfts fram i de beslutande organen, samt i media och i samhällslivet i övrigt.

Tillbaka till toppen

%d bloggare gillar detta: